سخت افزار

اسپیکر چیست ؟ | ساختار اسیپکر و نحوه کار کرد آن

اسپیکر چیست؟

تاثیر یک بلندگوی مناسب و یک اسپیکر با کیفیت، در کیفیت پخش موسیقی در منزل یا در مهمانی‎ غیر قابل چشم پوشی است، در واقع برای این که اطمینان داشته باشید در یک مکان یا در یک مهمانی مهم پخش موسیقی یا هر صدای دیگری با کیفیت انجام شود باید تلاش کنید اسپیکر مناسبی تهیه کنید،

در این مطلب ما قصد داریم در ارتباط با اسپیکرها، انواع آن‌ها، ویژگی‌های آن‌ها و … مطالبی ارائه دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

اسپیکر چیست

کاربرد اسپیکر

برای انتخاب یک اسپیکر مناسب اولین کاری که باید انجام دهید این است که تعیین کنید اسپیکر مورد نظر را برای چه موردی استفاده کنید، سپس با توجه به محل کاربرد اسپیکر و توجه به نیاز خود می‌توانید گزینه مناسب را انتخاب نمائید،

برای مثال اگر اسپیکری که می‌خواهید تهیه کنید برای سینمای خانگی باشد، مدل‌ها و انتخاب شما بسیار متفاوت بازمانی است که قصد خرید یک اسپیکر برای استفاده در کلاس‌های آموزشی یا گوش دادن موزیک در طی روز در مواقع انجام دادن کارهای روزمره می‌باشد، بنابراین اولین اقدام همین است که محل نیاز و کاربرد اسپیکر را مشخص نمائید.

جهت خرید عمده اسپیکر کلیک کنید


وظیفه اسپیکر چیست؟

بعد از این که تعیین کردید اسپیکر مورد نیاز شما چگونه اسپیکری است بهتر است با این مفهوم آشنا شوید که اصلا وظیفه اصلی یک اسپیکر چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت همان طور که می‌دانید اسپیکر یک وسیله الکترونیکی پر کاربرد است که وظیفه دارد ارتعاشات الکتریکی تقویت شده را به ارتعاشات صوتی تبدیل کند، این تبدیل باید به گونه‌ای باشد که بعد از اتمام آن ارتعاشات صوتی توسط انسان قابل شنیدن باشد، اسپیکرها در ابعاد و فرمت‌های مختلفی ساخته می‌شوند که ساز و کار آن‌ها بدین صورت می‌باشد:
ابتدا از یک گیرنده صوتی مثل گوشی موبایل، کامپیوتر و … سیگنال‌ها را دریافت می‌کند، سپس سیگنال‌های دریافت شده را به صورت یک موج صوتی انتشار می‌دهد و سپس این موج صوتی در شعاع مشخصی از محیط اطراف منتقل می‌گردد.

اسپیکر بلوتوثی

انواع اسپیکرها


همان طور گه گفتیم اسپیکرها انواع و فرم‌های گوناگونی دارند، که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اسپیکرهای بلوتوثی، اسپیکر دسکتاپ، اسپیکر خودرو، اسپیکر رومیزی، هدفون بی سیم، اسپیکر هوشمند و اسپیکر فضای باز اشاره کرد.

هر کدام از آن‌ها بسته به طراحی و کاربرد خاص خود ساخته شده اند، از پرکاربردترین اسپیکرها می‌توان به اسپیکر‌های بلوتوثی و اسپیکرهای رومیزی اشاره کرد.

در هنگام خرید اسپیکر به چه نکاتی باید توجه کرد؟

کیفیت صدا :

با توجه به این که وظیفه اصلی اسپیکر پخش صدا با ولوم بیشتر می‌باشد از این رو مشخصه کیفیت صدای یک اسپیکر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد،

اگر اسپیکری که خریداری می‌کنید کیفیت صدای مناسبی نداشته باشد، عملا اسپیکر غیر قابل استفاده خواهد بود، بنبراین در هنگام خرید حتما به این فاکتور مهم توجه کنید . در صورت امکان قبل از خرید کیفیت صدای اسپیکر خریداری شده را چندین بار تست کنید.

گارانتی اسپیکر :

با توجه به این که تضمینی برای کارایی وسایل برقی و الکترونیکی وجود ندارد و ممکن است وسیله در حین حمل و نقل و جابه جایی بر اثر ضربه یا رطوبت و … آسیب دیده باشد و خراب شده باشد، در این صورت احتمال دارد بعد از خریداری بدون این که استفاده زیادی از آن بکنید از کار بیفتد،

بنابراین یکی از موارد مهم دیگری که در ارتباط با اسپیکرها و سایر وسایل و تجهیزات برقی مهم می‌باشد این است که وسلیه‌ای که می‌خرید حتما گارانتی داشته باشد، تا در صورت وجود خرابی یا نقص بتوانید آن را مرجوع نمائید.


ظرفیت باتری :

یکی دیگر از مواردی که در هنگام خرید اسپیکر باید به آن اهمیت زیادی دهید، قدرت و ظرفیت باتری می‌باشد، چرا که اگر ظرفیت و قدرت باتری استاندارد نباشد، باعث می‌شود که نتوانید برای ساعت‌های طولانی از آن استفاده کنید و به محض این که کمی از آن استفاده کنید خاموش می‌شود، بنابراین اگر می‌خواهید اسپیکری که می‌خرید برای ساعت‌های طولانی برای شما موزیک و … با صدای بلند پخش کند، باید قدرت باتری آن و همچنین ظرفیتش بالا باشد.

اسپیکر شارژی

از جمله فاکتورهای دیگری که توصیه می‌شود قبل از خرید اسپیکر به آن توجه کنید، می‌توان به مواردی مثل مقاومت آن در برابر آب و گرد و خاک، داشتن ورودی کارت حافظه، سیستم عامل‌هایی که اسپیکر پشتیبانی می‌کند، نحوه طراحی بلندگوها، تعداد کانال خروجی، تعداد ولت واقعی اسپیکر، طول عمر باتری و … اشاره کرد.


دسته بندی اسپیکرها

اسپیکرها به صورت کلی به 5 دسته اسپیکر BookShelf ، اسپسکر Floor ، اسپیکر Center _ channel ، اسپیکرهای ایستاده و اسپیکرهای قابل حمل تقسیم بندی می‌شوند، که در ادامه در ارتباط با هر دسته از این اسپیکرها توضیح مختصری ارائه خواهیم داد.

اسپیکرهای قابل حمل :

این نوع از اسپیکرها که می‌تواند به همراه موبایل یا لب تاب مورد استفاده قرار بگیرد، برای مواقعی که در حال پیاده روی یا کوهنوردی هستید، بسیار مناسب خواهد بود، این گونه از اسپیکرها وزن سبکی دارند و می‌توانید آن‌ها را به راحتی در دست گرفته و یا در کیف دستی خود قرار دهید و از صدای آن استفاده کنید.

اسپیکر Floor :

این نوع از اسپیکرها برای کاربردهای مورد استفاده در تنظیمات سینمای خانگی مناسب می‌باشد و از نکات مهم آن می‌توان به در دسترس بودن بلندگوها برای گوش در هنگام نشستن اشاره کرد.

اسپیکر قابل حمل

اسپیکر Bookshelf :

این گونه از اسپیکرها نیز به آسانی قابلیت حمل شدن دارند و همچنین کیفیت بسیار بالایی دارند، در این مدل اسپیکرها برای شارژ شدن فقط مدت زمان 6 دقیقه مورد نیاز است و بعد از شارژ شدن می‌تواند در صورت استفاده مداوم تا 6 ساعت کار کند، نوع صدایی که توسط این گونه اسپیکرها منتشر می‌شود، صدای زیر می‌باشد، بنابراین برای کسانی که صدای بم دوست دارند، این گونه از بلندگوها مناسب نخواهد بود، تولید صدای زیرتر در این نوع بلندگوها باعث می‌شود که شفافیت صدا بیشتر باشد، این اسپیکرها از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به اسپیکرهای Floor دارند، اما کمی کوچک‌تر از آن‌ها می‌باشند که به همین علت بیشتر در محیط‌های کوچک کاربرد دارند.

اسپیکرهای Center_channel :

این گونه از اسپیکرها برای سینمای خانگی مناسب هستند و در مرکز تلوزین قرار می‌گیرند، به گونه‌ای که بلندگوها در دو سمت تلوزین جای گیرند، این گونه از اسپیکرها صداهایی با کیفیت بسیار عالی ارائه می‌دهند، بنابراین برای تلوزین دیدن با صداهای فرکانس بالا سیار مناسب است.

اسپیکرهای ایستاده | اسپیکر قدی | اسپیکر حرفه ای

یکی دیگر از انواع دسته بندی‌های اسپیکرها، اسپیکرهای ایستاده هستند که قامت بلندی دارند و در دکوراسیون به صورت ایستاده قرار داده می‌شوند، بلند بودن و ایستاده بودن این اسپیکرها باعث می‌شود که صداها مستقیم به گوش برسند. این اسپیکرها به عنوان اسپیکر حرفه ای جهتمجالس بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.

اسپیکر ایستاده
سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم به طور اجمالی به تمام مباحثی که پیرامون اسپیکرها وجود دارد اشاره کنیم، با مطالعه این مطلب می‌توانید آشنایی نسبی با اسپیکرها داشته باشید تا در هنگام خرید راحت‌تر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.