هدست چیست؟
هدست چیست ؟ هدست که نام اصلی و لاتین آن Head set میباشد، وسیلهای است که معمولا از یک یا دو بلندگو تشکیل شده است و علاوه بر بلندگو یک میکروفون هم دارد، این وسیله سخت افزاری کاربردهای زیادی میتواند داشته باشد و میتوان آن را به یک رایانه یا تلفن متصل نمود و بدون استفاده از دست، فرآیندهای صحبت کردن و گوش دادن را انجام داد،
یکی از کاربردهای عمده هدستها در مراکز پشتیبانی فنی یا خدمات مشتری میباشد چرا که برای کارکنان این امکان را ایجاد میکند که همزمان با تایپ مشکلات و اطلاعات در سیستم با مشتری هم ارتباط داشته و صحبت کنند. در ارتباط با هدست نکته خاصی وجود ندارد و سیستم پیچیدهای نمیباشد، وظیفه آن کاملا مشخص است اما با این حال باز هم اشخاصی وجود دارند که با هدست و کاربردهای آن آشنا نیستند و یا هدست را با هندزفری و هدفون اشتباه میگیرند، این متن برای کمک به چنین کسانی نوشته شده است و هدف اصلی ما ارائه اطلاعات مفید و سودمند به کاربران میباشد.
راهنمای خرید هدست
در هنگام خرید هدست ممکن است افرادی با یک سری چالشهایی مواجه شوند چرا که پارامترهای متعددی وجود دارد که باید مورد توجه قرار دهند،
برای مثال از جمله مهمترین مواردی که در هنگام خرید هدست باید به آنها اهمیت داده شود میتوان به مواردی مثل جهت دهی میکروفون، نوع اتصال، کیفیت ساخت و ساز، راحتی و … میباشد، در ادامه برخی از این پارامترها را توضیح خواهیم داد.
الف) جهت گیری میکروفون هدست :
به طور کلی میکروفونها میتوانند یک طرفه یا دو طرفه و تمام جهتی باشند به میکروفونهای یک طرفه کار دیوئید هم گفته میشود بنابراین میکروفون هدستها هم میتواند یک طرفه یا دو طرفه باشد،
در نوع میکروفونهای یک طرفه صداها فقط از جلو جمع میشوند که این نوع از میکروفونها برای بازیگران و نوازندگان در حین اجرا بسیار مناسب است، زیرا به نوعی محافظ در برابر صداهای پیش زمینه میباشد، میکروفونهای دو طرفه صدا را هم از جلو و هم از عقب میگیرند،
میکروفونهای دو طرفه خیلی کم در هدستها به کار میروند و خود به دو نوع مدلهای کاردبوئید و تمام جهتی تقسیم بندی میشوند، میکروفونهای تمام جهتی همان گونه که از عنوان آنها مشخص است توانایی این را دارند که صدا را از هر جهتی جمع کنند که به دلیل ضعف فیلتر در بین نوازندگان و بازیگران محبوبیت چندانی ندارند.
ب) قابلیت حذف نویز هدست :
یکی از قابلیتهایی که بر روی هدستهای پیشرفته اخیرا اضافه شده است، قابلیت حذف نویز میباشد، این آپشن به وسیله میکروفون هدست اجرا میشود، به این صورت که میکروفون صداهای اطراف را بررسی و آنالیز میکند و یک سری نویزهای موجود را به وسیله تولید امواج خنثی میکند،
البته باید توجه کنید که این قابلیت به حدی پیشرفته نیست که بتواند نویزهای ناگهانی مثل حرف زدن یک فرد در اطراف شما را قطع نماید بلکه برای نویزهای ثابت مثل صدای وسایل نقلیه جمعی مثل هواپیما، قطار و … به کار میرود.
ج ) هدست بی سیم و باسیم :
هدستهای موجود در بازار به طور کلی در دو نوع هدست سیمی و بی سیم عرضه میگردند که البته برخی مدلها هم وجود دارد که به صورت ترکیبی با هر دو نوع اتصال کار میکند، در هدستهای بیسیم یک سیم خروجی وجود دارد که وارد بدنه میشود، اما هدستهای باسیم یا اصطلاحا سیمی، سیمهای خروجی بلندتری دارند و به مسیر به صورت مستقیم متصل میشوند،
نکتهای که در ارتباط با هدستهای بیسیم باید توجه داشته باشید این است که باتری هدست بی سیم بتواند مدت زمان مناسبی بدون اتصال به شارژر کارایی داشته باشد، همچنین توجه داشته باشید که شعاع پاسخ دهی مناسبی هم وجود داشته باشد، اما در مورد هدستهای با سیم موضوعی که مهم است و باید بررسی شود کیفیت سیم میباشد.
د) ساختار هدست :
یکی دیگر از پارامترهایی که در هنگام خرید هدست خوب است به آن دقت کنید ساختار هدست میباشد، برای مثال هدستهای سنگین معمولا ماندگاری و طول عمر بیشتری دارند و عموما از میکروفونهای بزرگتری در ساخت آنها استفاده میشود،
اما مدلهای سبک و فانتزی معمولا میکروفونهای کوچکتری نسبت به مدلهای سنگین دارند و از طرفی طول عمر و ماندگاری و استحکام کمتری هم دارند،
مدلهای سبک برای کارهایی که میخواهید به صورت مخفیانه انجام دهید مثل اجرای تلویزیون و … مناسب میباشد، اما اگر برای استفاده طولانی مدت قصد دارید هدست بخرید نمونههای سنگین به مراتب گزینههای بهتری هستند.
ه ) سطح فشار هوا در هدست :
سطح فشار هوا که به اختصار به آن S.P.L گفته میشود یکی دیگر از پارامترهای مهم در ارتباط با هدستها میباشد که بهتر است در هنگام خرید به آن توجه شود.
SPL بیانگر میزان توانایی تولید صدا به وسیله هدست را نشان میدهد که توسط واحد دسی بل اندازه گیری میشود معمولا رنج استاندار و معمول تولید صدا برای هدستها بین بازه ۸۵ تا ۱۲۰ دسی بل میباشد و صدای بیش از ۱۲۰ دسی بل برای گوش مضر خواهد بود.
انواع هدستها
هدستها را بر اساس مقیاسهای مختلف میتوان در دستههای گوناگونی قرار داد، برای مثال انواع هدستها بر اساس تعداد بلندگوهای آنها شامل دو نوع هدستهای تک گوش و هدستهای دو گوش میباشد.
یکی دیگر از دسته بندیهای انواع هدستها دسته بندی بر اساس کاربرد نهایی میباشد که در این راستا هدستها شامل سه دسته هدست کامپیوتر، هدست ارتباطات یکپارچه و هدست تلفن میباشند.
هدستها را بر اساس تکنولوژی ارتباطی نیز میتوان دسته بندی کرد که در این راستا هدستها شامل دو گروه هدستهای باسیم و بی سیم هستند که در بالا به آنها اشاره کردیم.
دسته بندی آخری که برای انواع هدستها وجود دارد دسته بندی بر اساس انواع قابلیتها و تکنولوژیهای استفاده شده در ساخت آنها میباشد که شامل سه نوع هدست حذف نویز، هدست با قابلیت صدای باند پهن و هدست با میرکروفون پیش تقویت شده میباشد.
سخن پایانی
امروزه استفاده از هدست در بین جوانان بسیار رایج گردیده است و اغلب جوانان از هدستها برای شنیدن موسیقی، دیدن فیلم و سایر موارد و کارهای دیگراستفاده میکنند. شاید خواندن مطلب ” هدست چیست” به شما کمک مناسبی در جهت خرید هدست نماید.
اگر شما هم علاقمند به خرید هدست هستید اما نمیدانید که کاربرد دقیق آن چکونه است و یا چه هدستی برای شما مناسب میباشد، میتوانید به مطالعه این مطلب تا حدودی به پاسخ سوالهای خود دست یابید.
هدستها هم مثل سایر محصولات حوزه تکنولوژی همواره در حال تغییر و به روز شدن هستند و مدام آپشنها و قابلیتهای جدید به آنها اضافه میگردد بنابراین در هنگام خرید سعی کنید که از هدستهای به روز و جدید خریداری کنید.